Patiënt

Ervaringen

Diverticulitis

6-03-2022

k had al zeker 10 jaar regelmatig last van buikpijn, veroorzaakt door diverticulitus. Divertikels zijn uitstulpingen in je darmen waar voedsel in kan blijven zitten. Dat leidt tot ontstekingen en die zijn heel pijnlijk. De reguliere geneeskunde heeft als enig antwoord bij een aanval: vloeibaar voedsel, je darmen ‘stilleggen’. De aanvallen volgden elkaar echter steeds sneller op, ik was mijn normale leven kwijt. Zodoende kwam ik bij Ellen terecht en er gebeurde een wonder: door de inzet van de juiste en passende medicatie verdween de buikpijn!
Een ander heikel punt was de slaapmedicatie die ik al 18 jaar gebruikte, die niet meer werkzaam was maar waar ik niet mee kon stoppen. Ellen had me al vaker gezegd dat die middelen niks voor me deden, maar afkicken durfde ik niet. Bij mijn laatste bezoek heeft ze me echter weten te overtuigen. Bovendien vond ze een tweetal middelen die me gingen helpen. Ik zit nu middenin het afkickproces en het gaat de goede kant op.

Fieke S.

Behandeling van mijn eczeem

29-01-2022

Na diverse bezoeken aan dermatologen en het gebruik van verschillende zalven kwam het bericht: “Wij kunnen U niet meer helpen.”

 

Vervolgens heb ik mijn aandacht gericht op Mesologie.

 

Ik zie nu vooruitgang na eindeloos geduld (van beide kanten), medicatie om mijn lichaamsfuncties te ondersteunen en een dieet op basis van mijn voedselallergie.

 

U zult wel begrijpen dat ik zielsgelukkig ben, vooral doordat ik ruim twee en een half jaar enorme pijn heb gehad en beperkt kon functioneren.

 

Nu dit verbetert, krijg ik mijn leven weer terug.

 

Ik wil deze boodschap uitdragen aan een ieder die ondersteuning nodig heeft.

 

Als je uit balans bent of niet verder komt in je huidige behandeling, kan Mesologie een belangrijke aanvulling zijn. Waarom zou je je lichaam niet een beetje meehelpen om goed in balans te komen. Ik heb het als zeer positief ervaren.

 

Ik bedank ellen hartelijk voor haar toewijding, kennis en tijd. Ik blijf nog even bij haar onder behandeling, totdat wij beiden vinden dat de behandeling afgerond is.

Jos Krol